VILLA MAI

Af Paisajismo

Villa Mai is a green space design project where the client requested a modern style in the spaces, and where we face the challenge of adapting this style to contradictory elements, such as a wall of rustic stones that delimits the land with that of the villa collindante.

Access area

In the zone of access to housing we use a combination of materials very in tune with the architectural style of the building. With a base of ornamental gravel, we created a step with stone slabs, with a clearly modernist style.

Passage area

A style that we maintain in the area of passage that connects the access area with the area of the space dedicated to leisure (porch and pool)

Leisure area

In the leisure area, we had to carry out a series of earth movements to create a space of vegetation next to the pool where palm trees, aromatic plants and some Mediterranean species were located.

To minimize maintenance, it was decided to place artificial turf of first quality in the usable areas, to provide practicality and beauty during all times of the year.

Orchard area

The last part of the executable space was dedicated to the creation of an orchard, where the use of ornamental gravel and wooden curbs maintains the coherence of styles applied in other areas.

DATE AGO 2015
SURFACE (M²) 40
PROJECT TYPES VILLA
PHASES OT THE PROJECT NEW DEVELOPMENT
ELEMENTS FOOTPRINTS, FLOWER BEDS, POTS, ROCKS
SURFACES ARTIFICIAL GRASS, GRAVE, FLAGSTONE PAVEMENT
SPACES ACCESS, ORCHARD, LEISURE, AISLE, PORCH
USE LEISURE
AF Paisajismo Imagotipo
Af Paisajismo

“Nature is not a place to visit. It is home. Gary Snyder”

Menu