Pool area. The wall hides the service and purification area
Before and after
View of the orchard
Corridor and service area behind the swimming pool end wall
Planos
Access to main meadow
Pool area. The wall hides the service and purification area

VILLA LEÓN

Af Paisajismo

The garden of this plot was divided into 3 different terraces

Upper zone

This zone had a hut that, due to the decisions of the owner, it was decided not to touch. Next to the house there was an important group of plants that seemed to us adequate in that place.

Lower terrace area

The lower terrace was at a much lower level and was the area where the fruit trees were planted, so it was not possible to modify this level either.

Main terrace area

He main terrace connected the previous ones, it was the area closest to the house, however it had a slope that did not make it comfortable.
The owners were interested in having a pool, space for tables, and a space for facilities and catering.

Pool area

The pool was placed at an intermediate level, saving the plants with the creation of a work planter and preserving the height of the fruit trees.
The placement of the wall allowed communication through a ramp from the garden, behind the wall , towards the house, which was concealed behind the wall itself. Also, behind this wall, the facilities of the pool and service space were placed.

DATE 2010
SURFACE (M²) 400
PROJECT TYPES VILLA
PHASES OT THE PROJECT REHABILITATION
ELEMENTS ORNAMENTAL GRAVEL, RAMP, WOODEN LOG
SPACES ACCESS, ORCHARD, AISLE, SWIMING POOL
USE CONTEMPLATIVE, LEISURE
SURFACES GRASS, ORNAMENTAL GRAVEL
AF Paisajismo Imagotipo
Af Paisajismo

“I like this place and could willingly waste my time in it. William Shakespeare”

Menu