Cortijo SF before
Cortijo SF before
Vista del jardín principal.
Cortijo SF before
Contraste entre los colores y texturas de la vegetación.
El uso de rocas añadía textura y permitía las ondulaciones en el terreno que ocultarían los vehículos en la zona del parking.
Un jardín mediterráneo exhuberante.
Plantaciones de naranjos se entremezclan con Alcornoques y otros árboles.
Acceso al Patio interior.
Cortijo SF before

CORTIJO SF

Af Paisajismo

The Cortijo San Francisco is a space located in a leafy enclave, with Mediterranean forest, and in the process of restoration for its adaptation to celebrations of events that required the provision of a special environment to each area.


Field movements were carried out respecting the useful vegetation and a certain vegetal catalog was added that perfectly complemented the landscape. The farmhouse was thus hidden from the views of the outside and the passage of vehicles turning it into an isolated and magical place, which conveyed to the visitor the idea that it had been transported to a very distant place.


Cortijo San Francisco
The site:
• Leafy enclave with Mediterranean forest.
• Site being flipped into an event center.


The work:
• Ground shiftings, using and respecting existing vegetation.
• Added vegetation to complement the landscape.
• Creation of a natural privacy fence to give the farmhouse a buffer from the exterior.

DATE 2014
SURFACE (M²) 2500
PROJECT TYPES COUNTRY HOUSE, PUBLIC SPACE
PHASES OT THE PROJECT REHABILITATION
ELEMENTS PLANT BED, POTS, PERGOLA, ROCKS
SURFACES GRASS, SOD
SPACES FOREST, ACCESS, VIEWPOINTS, LEISURE, PATIO
USE CONTEMPLATIVE, WALKING
AF Paisajismo Imagotipo
Af Paisajismo

“Create an idyllic nature in a magical space.”

Menu